Vakantiehuis Texel   Fotoalbum   Ligging   Omgeving   Beschikbaarheid   Prijslijst   Contact
Vakantiepark Hoog Koog

Het vakantiehuis is gelegen op het kleinschalige vakantiepark Hoog Koog. Het park bestaat uit 31 uiteenlopende, karaktervolle huisjes van individuele eigenaars en is gelegen op een mooie locatie aan de zuidelijke rand van badplaats De Koog.

De comfortabele huisjes hebben elk een eigen uitstraling en staan in de natuur verscholen achter de bomen. Door de unieke ligging is het park een goede uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Het adres van het vakantiehuis is Bosrandweg 273, op het park bekend als huis nummer 23A. Een plek waar in alle rust van de vakantie genoten kan worden. Ook de kinderen kunnen zich er prima vermaken, verdeeld over het park staan speelvoorzieningen.

Deze plattegrond geeft een overzicht van de ligging van het vakantiehuis op Hoog Koog.

Overtocht

Texel is met de boot te bereiken via de veerhaven in Den Helder. De veerdienst wordt door TESO (Texels Eigen Stoomboot Onderneming) onderhouden. De overtocht met een van de moderne veerboten duurt circa 20 minuten. Aan boord kunt u even op adem komen onder het genot van een hapje en een drankje. De boten varen ieder uur; in het hoogseizoen ieder half uur. Reserveren is niet mogelijk. U kunt van tevoren alvast wel een retourticket kopen via de website van TESO.nl. Het adres van de terminal is: Havenplein 3, 1781 AB, Den Helder.

Met de auto

Met de auto is Texel goed bereikbaar. Vanaf bijvoorbeeld Amsterdam is de afstand al in een uur te overbruggen. Op Texel zelf is bungalowpark Hoog Koog gemakkelijk te vinden. Vanaf de boot bij paal nummer 16 linksaf. Na 500 meter vindt u het bungalowpark aan uw linkerhand (tegenover de maneges).

Tijdens uw vakantie kunt u uw auto gratis parkeren op het centrale parkeerterrein naast het park. In alle dorpen en bij alle strandafslagen dient er betaald te worden voor het parkeren. U kunt alvast een digitale parkeerkaart aanschaffen via de website Texel e-vignet.nl.

Met het openbaar vervoer

Texel is ook per bus of trein goed te bereiken. Ieder uur vertrekt uit Den Helder een bus (lijn 33) naar de veerboot. Op Texel zelf is een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer. Daarbij zijn er twee mogelijkheden:Buslijn 28 rijdt een vaste route vanaf de veerhaven via Den Burg, naar De Koog en vice versa. De dichtstbijzijnde halte, op de Pontweg, is op acht minuten lopen van het vakantiehuis.
De Texelhopper is een klein busje dat bijna 150 opstapplaatsen op Texel biedt. Hopperhalte 139, Bosrandweg, stopt praktisch voor de ingang van het park. Reserveren is hierbij wel verplicht, een half uur van tevoren. Dit kan telefonisch maar is ook mogelijk met een app of via de website Texelhopper.nl.